Hovedtema og saker kommer snart. Vi vet at torsdag 8. sept kl 19.00 blir et av temaene Nuart og Streetart-byen Stavanger. Vi vet også at etterpå, kl 21.00, blir det Pub debate & Fight Club med deltagere fra Nuart, som i år feirer 500-års jubileet for Thomas More’s Utopia og 100-års jubileet for dadaistene på Cabaret Voltaire. Be there!

Ingen by er bedre enn sin egen offentlighet, sier vi på kåkå. Stavanger legger seg umiddelbart et hakk foran de fleste andre byer, når vi kan by på en kritikersalong med et panel bestående av Eirik Bø, Brita Strand Rangnes, Natasja Askelund og Jan Zahl. Det eneste som er sikkert om disse er at de til sammen blir et objektivt superteam, selv om de hver for seg er subjektive, følsomme, uredde og slagkraftige – knapt bryr seg om den servile frykten i den kulturelle andedammen.

Hver kritikersalong legger fram fire saker eller verk for kritikk – og transport enten til veksthuset eller slaktehuset. Hver sak presenteres av én av kritikerne for kritisk behandling i salongen og blant publikum. Hvert salongmedlem får 20 min til sin sak. Kulturelle trender, kunsthendelser eller lokal kulturpolitikk sendes til veksthuset eller slaktehuset like gjerne som en roman, teveserie eller forestilling verdt å kritisere. Publikum får stille spørsmål og kommentere, om de ønsker. Salongens deltagere har på sin side lovet elokvent kritikk av viktige saker, men også uenighet med høy temperatur. Stavanger kritikersalong dukker opp tre ganger høsten 2016.

Kritikersalongens medlemmer:

  • Jan Zahl kjem frå Bryne. Han liker best bluesbasert heavy, tv og chips. Tidlegare klarinettist i Bryne skulekorps og keyboardist i både Mystery og Reckless. Noverande kulturjournalist i Stavanger Aftenblad.
  • Brita Strand Rangnes er førstelektor ved Universitetet i Stavanger og litteraturanmelder i Stavanger Aftenblad.
  • Natasja Askelund er en passe sint billedkunstner som jogger 6 –7 mil i uken sammen med løshundene sine. Hengiven P2-lytter som abonnerer på en haug med blogger og aviser (på en god dag blir alle lest). Er korps- og fotballmor til to barn og Storhaugs mest urettferdige sosialist.
  • Eirik Bø er litteraturviter og daglig leder av Pelikanen Forlag.

Velkommen med din indre kritiker! Motto fra Walter Benjamin: Bare den som kan tilintetgjøre, kan bli en god kritiker! 

Tid: 8. september 2016 19:00

Sted: Sting nere

Arrangør: kåkå

Pris: 100/50

Share This