Konsert på kåkå med Svein Tang Wa & Johan Egdetveit. Gunnar Roalkvam forteller om Toffa’en.

Billetter kan kjøpes her eller i døren. Dørene åpner ca 30 min. før.

På uforligneligt vis representere Toffa’en livet og følelsen i Stavanger itte krigen og udøve 1950-60-talet, akkurat sånn så bare Gunnar Roalkvam klare det. Samtidigt e alt Toffa’en tenke, føle og gjørr heilt universelt, og det på den måden bare Svein Tang Wa kan gje musikalsk udtrykk. Så han har gjort på to plader; originalen fra 1980 og nyinnspelingå fra 2008. Og så han vil gjørr det på kåkå fredag 9. september.

Dette e for adle di eldre så vil se bagøve te seg sjøl og egen oppvekst. Men ennå merr e det for di små og di unge så gjerna vil hørra någe så formidle kossen di har det inni seg. Dette e altså konserten for adle generasjonar i heile Stavanger.

kåkå kverulantkatedralen tenke at i vår medierte og multitaskande tid e det heilt nødvendigt med Toffa’en minst aent kvert år bare for å kunna ver te stede i den stavangerske virkeligheden.

Svein Tang Wa & co starte konserten ca kl 19.00. Ver tidligt ude! Me åbne dørene kl 18.00. Kom og kjenn på din indre siddis! Kom og kjenn på barndommen. Kom og hørr Svein Tang Wa, Stavangers viktigaste vise- og livskunstnar di siste 30-40 årå.

Allerede ca kl 18.30 dukke Gunnar Roalkvam og opp på mystisk vis og snakke om kim og ka Toffa’en e og va, og korfor han plutseligt dukka opp udøve 1970-talet, fysst inni håvet på Gunnar og så på papiret før det blei musikk av det. Han vil og sei någen ord om ka me kan bruga Toffa’en te i dag.

————

«Toffa» er et musikalsk portrett av 50-tallets Stavanger, fylt av den kjærlighet og sarkasme som preger Tang Was forhold til sin egen by. Gjennomgangsfiguren Toffa er en prototyp av den stavangerske gategutten fra artistens egen barndomstid. Sveins debutalbum «Toffa» ble utgitt i 1980 og er blitt et riktig «Collectors item» for alle platesamlere. 28 år etter debuten reiste Svein med sine musikalske venner til NRK Musikkteknikk, studio i Stavanger og spilte inn nye versjoner av låtene sammen med noe nytt materiale.

Gunnar Roalkvam står for tekster, og Svein Tang Wa for melodiene. Gunnar Roalkvam (f.1951 i Stavanger) har gitt ut fem diktsamlinger, er tekstforfatter til en rekke artister som Vamp, Sigvart Dagsland, Reidar Larsen, Vestlandsfanden og Stavangerensemblet i tillegg til Svein Tang Wa.

TOFFA på Grammofon: http://grammofon.no/utgivelser/album/Svein+Tang+Wa/Toffa/35

Om nyinnspillingen og plateslippsfesten på Sting Nere: http://www.dagsavisen.no/stavanger/toffa-gjenfodt-1.552116

Tid: 9. september 2016 19:30

Sted: Sting nere

Arrangør: kåkå

Pris: 150/100

Share This